Нашето предложение


Автор: Джулия Куин

Издание: Ибис

 

 

 

Другата госпожица Бриджъртън - Роуксби - книга 3

 

 

Тя се озовава на грешното място...

 

Попи Бриджъртън е независима и авантюристична по душа. Тя е решена да се омъжи само за някой, който има сходни на нейните интереси и интелект. За съжаление, никой от благородниците в Лондон не притежава тези качества. Докато гостува на приятелка в Дорсет, Попи е приятно изненадана да открие скрита пещера. Но радостта ѝ бързо е заменена от страх, когато двама пирати я отвличат на кораба си... Той я среща в грешното време... Капитан Андрю Джеймс Роуксби има репутацията на пират, но в действителност той пренася секретни документи за британското правителство. Предстои му важно пътуване до Португалия и е смаян, когато в деня на отплаването си открива, че в каютата му го очаква пленена жена... Могат ли две грешки да доведат до нещо перфектно? В открито море словесният дуел между Андрю и Попи бързо отстъпва място на завладяващо привличане. Но ще бъде ли достатъчно обяснението в любов на Андрю, за да спечели сърцето на своята пленница, когато тайната му бъде разкрита?

 

Книгите от поредицата „Роуксби“:

Госпожица Бриджъртън;

Мнимата съпруга;

Другата госпожица Бриджъртън;

След скандала

   

Автор: Кари Елкс

Издание: Ибис

 

 

 

Пролетна магия

 

 

Завладяваща романтична история за неочаквано наследство и замък в Шотландия, обгърнат в семейни тайни...

 

Луси Шекспир е изключително успешен адвокат и най-голямата от четири сестри. Тя обича да има контрол над всичко и всички, но това се променя, когато среща привлекателния предприемач Лаклан Маклийш. Лаклан е свикнал винаги да получава най-доброто, затова, когато му се налага да наеме адвокат, се обръща към кантората, в която работи Луси. Наследството му на титлата и замъка в Шотландия се оспорват от неговия полубрат и той е решен да се бори докрай. Последното нещо, от което се нуждае, е да бъде разсейван, но от мига, в който я вижда, не може да спре да мисли за нея. Луси също изпитва затруднения да устои на чара на Лаклан и да не наруши най-важното си правило – никога да не престъпва професионалните граници с клиент на кантората. Но докато двамата пътуват из Шотландия, Париж и Ню Йорк, тя не може да не се запита дали в името на любовта понякога не си заслужава да рискуваш всичко…

   

Автор: Рона Джеф

Издание: Плеяда

 

 

 

Женски съдби

 

 

Трогателната история на момичета, които се опитват да оцелеят в джунглата на Ню Йорк и да открият голямата си любов.

 

Откровен разказ за съдбата на няколко млади жени, които започват работа в прочуто нюйоркско издателство, макар че най-голямата им мечта е да се омъжат и да имат собствен дом. Всяка има различна представа за щастието и за смисъла на живота.

 

Но скоро в тях настъпват незабележими промени, топлотата и невинността им пос­тепенно изчезват под влиянието на блясъка и жестокостта на мегаполиса.

 

Това е незабравимата история на Каролайн, която, изоставена от годеника си, намира утеха в прегръдките на по-възрастен мъж; на Ейприл, станала играчка в ръцете на богат младеж; на Грег, безнадеждно влюбена в егоист, който я захвърля като употребявана вещ, и на самотната майка Барбара, най-сетне открила истинското щастие.

   

Автор: Джонатан Баркър

Издание: Плеяда

 

 

 

Зад една затворена врата

 

 

Не за всеки блестящ трилър са нужни сериен убиец и самоотвержен детектив, героите може да са обикновени хора. Хора, които всички срещаме – често неуверени в себе си, търсещи начин да осмислят живота си.

 

Такива са Брендън и Аби. Тя е напуснала работата си, за да се посвети на писателския занаят, той е финансов инспектор на държавна заплата. Бракът им е в криза. Двамата се обръщат към доктор Лора Донети, психотерапевт и брачен консултант. Тя им предлага нестандартно решение: да свалят новото, много популярно приложение Sugar & Spice, което ще укрепи връзката им.

 

Какво обаче ще се случи, когато това приложение започне да се намесва живота им? Защо са пренебрегнали дребния шрифт, преди да натиснат ПРИЕМАМ?

 

ЗАД ЕДНА ЗАТВОРЕНА ВРАТА е трилър, в който Дж. Д. Баркър нито за миг не е изневерил на себе си.

 

Разказ за изкушенията и страстите.

 

За властта на технологиите над човешката психика.

 

Напрегната гонитба с времето.

 

И, разбира се, голямата тайна се разкрива едва накрая.

 

Запазената марка на Джей Ди.

   

Автор: Шармейн Уилкерсън

Издание: Емас

 

 

 

Черна торта

 

 

Финалист на наградите Goodreads за дебют и за исторически роман на 2022 г.

 

Не избираме какво да наследим от миналото. Но можем ли да избираме какви да бъдем?

 

„Черна торта“ е впечатляващият дебют на Шармейн Уилкерсън, провъзгласен и от медиите, и от читателите за една от книгите на 2022 г. Авторката проследява пътя и изборите на едно семейство през поколения и континенти, през преданост и предателства, надежда и разочарование. Този пъстър, пропит с аромат на карибски ром и океанска сол роман вече стигна и до малките екрани с едноименния сериал.

 

1965 г. Кови Линкук, все още младо момиче, е заподозряна в убийството на своя годеник. Тя няма друг избор, освен да избяга от карибския остров, който досега е наричала свой дом, и да изостави всичко познато – семейството и близките си, дори идентичността си – в търсене на ново начало.

 

2018 г. Елинор Бенет, вече възрастна дама, ненадейно умира в калифорнийския си дом. След смъртта ѝ адвокат свиква двете ѝ деца Бени и Байрън, за да им предаде нейното последно желание. Елинор им е записала дълго аудиообръщение и е заръчала да си поделят нейната традиционна ямайска черна торта, „когато настъпи правилният момент“. Въпреки нестихващото неразбирателство между Бени и Байрън те се съгласяват да изпълнят волята на майка си. След като започват да слушат записа, бързо разбират, че цялата история на семейство Бенет почива на лъжи – пред Бени и Байрън се разкрива един нов свят на прикрити самоличности и мрачни тайни. Изглежда, всичко е започнало през 1965 г. с една млада плувкиня, готова на невъзможни неща, за да преобърне съдбата си...

 

Шармейн Уилкерсън без усилие разгръща колоритна мрежа от многопластови герои и разтърсващи случки и ни показва как действията на един човек могат да бъдат съдбовни за всички негови наследници. „Черна торта“ е перфектното четиво за любителите на сърдечните истории – поднесена с много любов и пропита с щедра доза мъдрост. 

   

Автор: Макс Сеек

Издание: Емас

 

 

 

Омраза

 

 

Третият случай на Йесика Ниеми.ден бизнесмен е брутално убит в апартамента си в Хелзинки, липсват следи от взлом. Полицията обаче не е изненадана от смъртта му - компанията на богаташа наскоро е станала виновник за уволнението на хиляди служители, което му е спечелило многобройни врагове и лавина от смъртни заплахи.

На пръв поглед случаят изглежда като опит за възмездие, но яснотата на мотивите бързо се размива, защото извършителят е оставил загадки за разследващите - пъзел от 2000 парчета с букви на обратната страна и снимка на жертвата с двама мъже, чиито лица са заличени. От полицията си дават сметка, че убиецът си е поставил повече от една цел. Кои са мъжете без лица и защо следователите не успяват да ги идентифицират? Следващите жертви ли са, или истината е дори по-зловеща? След последния случай, при който едва не загубва живота си, Йесика Ниеми си е взела почивка от полицейската работа и се бори с демоните на миналото.

 

В нейно отсъствие полицейският ѝ партньор Юсуф оглавява разследването на убийството на бизнесмена, но колкото повече ужасяващи истини излизат наяве, толкова по-невъзможно е за Йесика да стои настрана от случая. Опасността, дебнеща над нея и Юсуф от самото начало, се е притаила в сенките и изчаква перфектния момент, за да ги връхлети с пълна сила...

 

Награда Стъклен ключ за най-добър скандинавски криминален роман на 2023 г. С Ловци на вещици, първият случай на полицайката Йесика Ниеми, Макс Сеек стана първият финландски писател в бестселър класацията на Ню Йорк Таймс от десетилетия насам. Правата върху заплетения трилър вече са продадени в повече от 40 страни, а в Холивуд се работи по адаптирането му в телевизионен сериал. Сега Сеек ни поднася Омраза - третата част от пристрастяващата си поредица.

   

Автор: Ерика Бауърмайстър

Издание: Сиела

 

 

 

Пазителката на ароматите

 

 

Емелин изживява изпълнено с вълшебство детство на отдалечения, почти приказен остров заедно с баща си. Той я учи да разпознава чудесата на природата чрез сетивата си. Ала единственото нещо, което не ѝ разкрива, са загадъчните аромати, които крие в огромните шкафове с безброй чекмедженца, които опасват стените на дома им. Или пък откъде е дошла тайнствената машина, с която ги създава.

 

Емелин расте, а с нея и любопитството ѝ. Докато един ден се случва нещо ужасно и младото момиче е захвърлено в истинския свят – място, където се вихрят обич и предателство, амбиция и отмъщение.

 

За да разбере миналото си, Емелин ще трябва да разгадае тайните, заключени в него. Задача, която се оказва предизвикателство за сърцето и въображението ѝ.

 

Лиричен и завладяващ, „Пазителката на ароматите“ изследва провокативната красота на уханията и как те могат да разбулят скрити истини, да ни отведат до човека, за когото копнеем, и дори да ни помогнат да намерим пътя обратно към дома.

   

Автор: Пенелъпи Дъглас

Издание: Сиела

 

 

 

Изкушението на Тръст Сикс

 

 

КЛЕЙ

Всички момичета в „Меримаунт“ са невинни, благочестиви и възпитани – а дори някоя да не е точно такава, никой не знае това, защото знаем да държим устите си затворени.

 

А аз съм най-добрата, най-благочестивата и най-невинната. Не допускам никого до себе си и управлявам училището със сладка усмивка, напоена с отрова, а всяка неделя като добро и послушно момиче падам на колене да се изповядам. Знам какво си мислят – че контролът ми е железен и никога не се поддавам на изкушението.

 

Но аз имам тайна. Отказвам на момчетата просто защото не ги искам. Искам нещо друго. Нещо меко и нежно. Нещо опасно и диво. Искам нея и точно това трябва да крия – в съблекалнята и под душа. Никой не бива да разбира, че ледената кралица се разтапя, когато тя е наоколо…

 

ОЛИВИЯ

Ходя в онова снобарско гнездо на пепелянки, което наричат училище, само по една причина – за да завърша и да вляза в добър университет. Не се срамувам откъде идвам или от откаченото ми семейство – петима братя, които са готови на всичко за мен, – нито ми пука, че в „Меримаунт“ считат дрехите и червилото ми за вулгарни.

 

Особено не ми пука за Клей Колинс и приятелките ѝ. Красива вещица със сияеща кожа, богати родители и отровен език, която си мисли, че може да ме тормози и аз няма да ѝ отвърна. Докато не я хванах натясно и не разбрах какво точно се крие под изисканите парцалки.

 

Принцесата си мисли, че само ще се позабавлява, но ще остане чиста и недокосната, защото не съм мъж. Е, сбъркала е. Трябваше да си остане в нейната част на града. Но тя реши да прекоси границата…

 

Когато приключа с нея, няма да е никога повече непорочна.

 

Историята е плод на авторовото въображение. Изданието може да съдържа експлицитен език и/или графично описание на сцени на насилие, секс, включително LGBT+, психически и физически тормоз и други действия, които могат да навредят на психичното ви здраве. Ако някое от тези неща събужда у вас притеснения и неприятни чувства, пропуснете това заглавие.

   

Автор: Лайза Клейпас

Издание: Ергон

 

 

 

Къде започват мечтите

 

 

Закари Бронсън е изградил империя на богатство и власт. Сега той търси съпруга, която да му помогне да укрепи позицията си в елита... както и да стопли леглото му насаме. Но не всяка жена би се справила с един от най-известните прелъстители в Лондон. Когато среща лейди Холи Тейлър, той се предава на изкушението да я вземе в ръцете си и да я целуне. И все пак е приятно изненадан да открие, че нейните свирепи страсти съвпадат с неговите.

 

Лейди Холи Тейлър е обречена да прекара живота си като играе по правилата на обществото, дори когато те противоречат на нейните смели инстинкти. Но целувката на Закари я възбужда и въпреки че шокиращото му предложение не включва брак, тя е принудена да рискува всичко заради най-забранената страст.

 

Лайза Клейпас разказва незабравима, секси история за нахален мошеник, срещнал равен на себе си противник - една решителна жена, която знае точно какво иска...

Книгата е част от поредицата Любов и съдба на издателство Ергон.

   

Автор: Джейн Ан Кренц

Издание: Хермес

 

 

 

Безсънни нощи

 

 

Преди седем месеца Палас, Талия и Амелия, три напълно непознати жени с паранормални способности, се срещат в хотел „Лусънт Спрингс“. Земетресение и последвал пожар разрушават частично сградата, но и трите нямат никакъв спомен от злополучната нощ. След преживяването, което не могат да си обяснят, способностите им се засилват. Те се сприятеляват и създават подкаст, в който разследват неразкрити случаи и мистериозни изчезвания.

 

Палас получава имейл за случай, който би представлявал интерес за подкаста, и заминава за калифорнийското градче Карнелиан, за да изследва изоставената психиатрична болница там. Разтърсена от тъмната енергия, която усеща в сградата, тя се опитва да се махне възможно най-бързо, но е спряна от загадъчния Амброуз Дрейк, изпратил имейла. Той е убеден, че е станал свидетел на убийство по време на престоя си в клиника за изследване на съня.

 

Палас и Амброуз започват разследване, използвайки подкаста като прикритие, но то ще застраши не само паранормалните им способности, а и живота им.

   

Автор: Луиз Дъглас

Издание: Хермес

 

 

 

Тайната на вила Алба

 

 

Няколко месеца след голямото земетресение, което разрушава изцяло планинското градче Джибелина, Енцо и съпругата му Айрин се завръщат във фамилната вила Алба в Трапани. Но по пътя, точно до града призрак, колата им се разваля. Енцо отива да потърси помощ, а когато се връща, от Айрин няма и следа. Подозренията на полицията падат върху него, но поради липса на тяло и доказателства случаят е забравен.

 

Трийсет и пет години по-късно популярният журналист и търсач на сензации Мило Конти предприема собствено разследване и обявява, че до дни ще разкрие шокиращата истина в телевизионен ефир. Мадалена - дъщерята на Енцо от първия му брак, се опасява, че той ще обвини баща ѝ. Местните са настроени срещу него и настояват за справедливост за безследно изчезналата млада жена. Отчаяна, Мади се обръща за помощ към своя приятелка - англичанката Ейприл, която е бивш детектив. Тя пристига в Сицилия и отсяда във фамилната вила Алба. Там научава най-голямата ѝ тайна: за една красива, но забранена любов, преобърнала съдби, и какво всъщност се е случило с Айрин.

   

Автор: Елена Чамуркова

Издание: Фабер

 

 

Спасение

 

 

„Спасение“ е разказ за изгубената, изстраданата и намерената Любов, но не само. Любовта спасява телата, душите и живота ни. Връща ни към нас самите и към смисъла от съществуването ни. Любовта във всичките ? измерения е най-великата и най-спасителната човешка емоция.

 

„Спасение“ не е класически роман със завръзка, кулминация и развръзка. Сюжетът се заплита около една ненавременна, безсмислена и неразгадана смърт на млад мъж, събитията преди и след нея. В едри щрихи са преплетени две любовни истории, а времевата рамка е разгърната в периода от късния социализъм до наши дни.

 

През потока на съзнание на една жена и двама мъже, чийто съдби животът е завързал по невероятен начин, са пресъздадени пъстрите, шеметни, даващи и отнемащи надежда на стотици хиляди българи години. Това не е моментна снимка на действителността, а художествено обобщение на стремежите, загубите, победите и спасенията на няколко поколения.

 

Елена Чамуркова е автор на романите „Обществена поръчка“, „Изнудвачът“ и „Заговорът“. Носител на награда „Култура“ за дебютен роман на Община Велико Търново, на награда от Национално общество за литература и изкуства /НОЛИ/ В. Търново и на трето място в Националния конкурс „Граждански будилник“ на Български център за нестопанско право за разкази с високо художествено и смислово съдържание за граждански права и свободи.

   

Автор: Барбара Абел

Издание: Бард

 

 

Майчин инстинкт

 

 

Това е историята на две семейства – приятели и съседи, – които след трагичен нещастен случай се превръщат в смъртни врагове.

 

Давид и Летисия Брюнел и Силван и Тифен Жьонио са неразделни приятели и съседи в красиво и спокойно предградие. Синовете им Мило и Максим, родени в една и съща година, растат заедно и са близки като братя. Но когато Максим умира при нещастен случай, идиличният им свят се срутва. Силван и Тифен, родителите на Максим, са погълнати от скръб и горчивина, а Летисия е измъчвана от вина за ролята си в трагедията. Скоро семействата почти не си говорят, макар на повърхността да са учтиви.

 

След това Мило претърпява поредица от мистериозни „инциденти“, което прави Летисия подозрителна. Дали бившите им най-добри приятели се опитват да ги накажат, като заплашват сина им? Докато обхванатата от все по-голяма параноя Летисия трескаво се опитва да защити Мило, и малкото останало приличие между двете семейства се превръща в неприкрита враждебност. Въобразява ли си Летисия? Или Силван и Тифен тайно заговорничат да си отмъстят... и ако е така, кой ще си плати?

   

Автор: К. Бромберг

Издание: Ера

 

 

Последен шанс

 

 

К. Бромберг е сред най-харесваните романтични авторки. Продадени са над два милиона копия от романите ѝ в повече от двайсет държави и е присъствала в списъците за най-продавани заглавия на „Ню Йорк Таймс“, „Уолстрийт Джърнал“ и “USA Today” над трийсет пъти, а по част от книгите ѝ са заснети филми.

 

Той е мъжът с елегантния костюм, от когото опияняващо лъха на пари, непримиримост и сексапил. Не очаквам да го видя отново.

 

Една нощ. Без обвързване. Без имена. Горещ секс.

 

Все още си мисля за снощи, когато отивам на среща с новия си клиент и виждам същата опасна усмивка, която ме привлече часове по-рано.

 

Той е Калахан Шарп. Милиардер, решен да завърши един последен проект, за да почете покойния си баща, преди да напусне семейния бизнес завинаги.

 

За мой късмет или нещастие, ми е възложено да го придружа на Вирджинските острови. Калахан няма проблем да наруши правилата на компанията си, но аз не мога да си позволя да се сближим. Залозите за мен са прекалено високи.

 

Какво ли може да се обърка, когато съм принудена да работя – и живея – рамо до рамо с мъж, на когото не мога да устоя?

   

Автор: К. Бромберг

Издание: Ера

 

 

Смъртта на Бялата лисица

 

 

Преминавайки през развръзките на криминални и политически интриги, с журналистическа отдаденост Анна Заркова търси ключа към голямата загадка: кому е изгодна смъртта на Андрей Луканов - този противоречив политик – силно обичан и мразен, наричан почтително Архитекта на мирния преход и презрително Бялата лисица.

 

Един интригуващ документален разказ, убедително доказващ, че „много от въпросите, които си задаваме днес, имат отговори в близкото ни минало”.

 

На 2 октомври 1996 г. пред дома му е застрелян Андрей Луканов – знаков политик на българския преход, министър-председател в две правителства, депутат. От кого и защо? И до днес нито една от версиите не е отречена или потвърдена. Делото „Луканов” е прекратено.

 

В новата си книга Анна Заркова осветява истината, като предоставя на читателя събраната от нея обширна информация по този мистериозен случай: записаното в свои и на други журналисти интервюта; чутото в съдебните зали, споделеното на „четири очи” с партийни деятели и магистрати, с полицаи и бивши затворници, с обеднели новобогаташи и шефове на фалирали банки. Преминавайки през развръзките на криминални и политически интриги, с журналистическа отдаденост тя търси ключа към голямата загадка: кому е изгодна смъртта на този противоречив политик – силно обичан и мразен, наричан почтително Архитекта на мирния преход и презрително Бялата лисица. Един интригуващ документален разказ, убедително доказващ, че „много от въпросите, които си задаваме днес, имат отговори в близкото ни минало”.

   

Автор: Майк Оумър

Издание: Милениум

 

 

С добри намерения

 

 

Пътят към ада често е постлан с добри намерения...

 

Парламентьорката Аби Мълан, звезда на нюйоркската полиция след няколко успешно разплетени случая със заложници, отново е изправена пред труден избор. Виртуално конспиративно общество от анонимни пазители на реда и морала изведнъж се материализира в съвсем реални нарушители, похитители и убийци. Нападението им е в квартално училище, а една от пленените ученици е дъщерята на Аби. Часовникът тиктака и животът на всички виси на косъм, ако талантливата полицайка не успее да прозре навреме дълбоката тайна на главния конспиратор.

 

Случаен ли е създалият се хаос, или е добре премислен план за убийство? Има ли логика в кодовите имена на похитителите? Как да бъдат сглобени парченцата от пъзела в стройна картина, преди да е твърде късно? Ще се справи ли Аби с предизвикателството, или ще я погълне крахът на добрите намерения?

 

Преди да стане автор на криминални трилъри - бестселъри в много държави по света, Майк Оумър работи като журналист, създател на видеоигри и изпълнителен директор на международна търговска компания. Ала интересът му към умствените загадки и изостреният му усет към историите на обикновени хора, притиснати от обстоятелствата да станат извършители или жертви на престъпления, естествено го тласкат към писането. В резултат до сега е автор на 22 завладяващи романа - до един превъзходни криминално-психологически ребуси, в които нищо не е такова, каквото изглежда, преди да е поставена финалната точка.

 

От автора на Опасно влияние, Убийствен ум, Смъртоносен мрак и С вкус на кръв.

 


 

Работно време с читатели:

от понеделник до петък:  9.00 – 18.30 ч.

Детски отдел:

Лятно работно време  9.00 – 18.30 ч.

Зимно работно време 9.00 – 17.30 ч.

Филиал:

от понеделник до петък: 9.00 – 12.00  13.00 – 18.00 ч.

Контакти:

гр. Габрово, 5300
пл. "Възраждане" №23
e-mail:
office@libgabrovo.com

 

 

 

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ - Габрово
Прима-Софт ООД
Facebook
Карта на сайта