Обучения


 

 

ALL DIGITAL Week

 

В навечерието на ежегодната европейска кампания ALL DIGITAL Week, екип от РБ „Априлов-Палаузов“ – гр. Габрово проведе обучение по кодиране и развиване на STEM умения чрез използване на робота „Финч“. Участваха 10 деца от трети клас на местното училище в гр. Плачковци.

 

Роботът „Финч“ е разработен специално с образователна цел за обучение по компютърни науки, провокиращ въображението на децата. Програмирането спомага за развитието на компетенциите на 21-ви век, като компютърно мислене, решаване на проблеми, творчество и работа в екип.

 

   
   

 

 

Шестото издание на Европейската седмица на програмирането

ще се проведе между 6-ти и 21-ви октомври 2018 г.

 

Европейската комисия насърчава различни инициативи, насочени към повишаване на цифровите умения на работещите и гражданите, като например Европейската седмица на програмирането. Европейската седмица на програмирането се реализира в много страни на Европа чрез срещи, семинари и уроци по програмиране с деца, родители, учители и граждани.

 

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово се присъединява към тази инициатива като помага на децата да направят своите първи стъпки в програмирането и организира в този период пет безплатни обучения за работа с роботите Финч ( на 9.10.2018 г. от 14.00 ч. в РБ „Априлов – Палаузов“, на 11 и 12.10.2018 г. в НЧ „П. Славейков“ – 1871“ - Трявна. Групите ще се формират от деца на възраст между 7 и 12 години.

 

На 15, 16 и 17 октомври 2018 г. в библиотеката ще бъдат проведени обучения по начална компютърна грамотност за възрастни потребители.

 

На 18 октомври 2018 г. ще се проведе обучение по информационно-комуникационна грамотност за работа с мобилни телефони и таблети.

 

Обученията са насочени към потребители 40+ и са напълно безплатни за всички регистрирани читатели.

 

Необходимо е предварително записване на тел. 08787649756 или на Регистрация и информация в библиотеката.

 

Обществените библиотеки имат забележителни постижения в предлагането на гражданите на достъп до ИКТ оборудване и Интернет, както и за подобряване на техните дигитални умения – от днешните основни умения като напр. навигиране в уеб-пространството до утрешните основни умения за кодиране и роботика.

 

 

 

Регионална библиотека "Априлов-Палаузов" провежда курсове за придобиване наначални компютърни умения, работа с мобилни устройства и таблети и финансова грамотност.

 

Обученията са безплатни за всички регистрирани потребители на библиотеката.

 

За записване и информация:

 

Попълват се заявления по образец в Информационен и Интернет център или на гише „Регистрация“.

(в работни дни от 9,00 до 18,30 часа)

 

 

 

 

БЕЗПЛАТНИ ОБУЧЕНИЯ ПО ИНФОРМАЦИОННА ГРАМОТНОСТ В

РБ „АПРИЛОВ – ПАЛАУЗОВ“ - ГАБРОВО

 

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ спечели проект за повишаване на информационната, комуникационна и финансова грамотност на потребителите на библиотеката и представителите на местната общност, насочен към възрастовата група 45+, финансиран от фондация „Глобални библиотеки – България“.

В рамките на  проекта през септември 2018 г. в библиотеката ще се проведе обучение за придобиване на базова информационно-комуникационна грамотност – ползване на смартфон и таблет – 11-12 септември 2018 г.

 

Обучението е безплатно за регистрирани потребители на библиотеката и включва  10 участници на възраст над 45 години.

Желаещите могат да се запишат на място в библиотеката в компютърната зала или на тел. 0878649756.

 

При повече желаещи ще бъдат организирани допълнителни обучения.

 


 

Работно време с читатели:

от понеделник до петък:  9.00 – 18.30 ч.

Детски отдел:

Лятно работно време  9.00 – 18.30 ч.

Зимно работно време 9.00 – 17.30 ч.

Филиал:

от понеделник до петък: 9.00 – 12.00  13.00 – 18.00 ч.

Контакти:

гр. Габрово, 5300
пл. "Възраждане" №23
e-mail:
libgab@mbox.contact.bg

 

 

 

 

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ - Габрово
Прима-Софт ООД
Facebook
Карта на сайта