Галерия


 

Доброволците през 2019

Галерия

 

Зимни четения” в РБ „Априлов-Палаузов” - Габрово

 

На 25 януари 2019 година в арт-залата за събития при Детски отдел на библиотеката бе дадено началото на третите поред „Зимни четения в библиотеката“. Литературното четене бе посветено на 260-годишнината от рождението на поета-класик на Шотландия и Англия Робърт Бърнс (25 януари 1759 година).


Анелия Мутафчиева – библиотекар и PR, разказа за бурния и много кратък житейски път на Робърт Бърнс – той умира едва на 37 години, но оставя след себе си непреходни творби – над 500 песни и поеми, които звучат и до днес на различни езици из различните краища на света. Присъстващите прочетоха обичаните „Девойката, която ми постла легло”, „Финдли”, „В цъфналата ръж”, „Старата любов” и др. По време на литературното четене ученици-доброволци от Национална Априловска гимназия, представиха стихове на Бърнс и на руски език. В четенето участваха библиотекари, доброволци, гости.

 

 

Годишна среща на доброволците от Клуба на доброволците при

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово

 

Галерия

 

По традиция на 20 декември 2018 година от 15 часа залата за събития на Габровската библиотека посрещна млади хора, възпитаници на габровски учебни заведения, учители, партньори и библиотекари за ежегодната доброволческа среща на Клуба на доброволците при библиотеката.


Анелия Мутафчиева, библиотекар, PR и координатор-организатор на доброволческия клуб представи презентация, която проследяваше хронологично многобройните събития, инициирани от екипа на библиотеката и нейните партньори и проведени с прякото участие на доброволците на библиотеката.


Сред тези събития са ежегодните вече „зимни четения” през м. януари, Седмицата на детската книга и националния Маратон на четенето, Националната библиотечна седмица, „Лято в библиотеката”, Национална седмица на четенето (МОН), срещи с творци на словото и с техните книги, литературни конкурси, отбелязване на годишнини, свързани с живота и делото на известни личности и исторически събития, инициативи за опазване на околната среда и опознаване на природата ни, обучения и много други.


Павлина Велева, библиотекар в Детски отдел на библиотеката представи на свой ред разнообразните библиотечни инициативи, свързани с работата с малките читатели и приятели на библиотеката, с техните учители, родители и близки.
Директорът на библиотеката Савина Цонева награди най-активните и вдъхновени доброволци не само през изминалата 2018-та година.


Ваучери за книги получиха учителите Мария Костова, преподавател в ОУ „Ран Босилек” и Мария Попова от ПМГ „Акад. Ив. Гюзелев”, както и младежите-доброволци Йоана Йорданова – НАГ („Доброволец на годината” 2018 в библиотеката), Виктория Стефанова – ПГТ, Димана Петкова – НАГ, Мария Иваничкова – НАГ..
С пожелания за още по-успешна и наситена с интересни събития доброволческа и библиотечна 2019-та година младежи и библиотекари споделиха предпразнична трапеза за здраве и късмет!

 


 

Работно време с читатели:

от понеделник до петък:  9.00 – 18.30 ч.

Детски отдел:

Лятно работно време  9.00 – 18.30 ч.

Зимно работно време 9.00 – 17.30 ч.

Филиал:

от понеделник до петък: 9.00 – 12.00  13.00 – 18.00 ч.

Контакти:

гр. Габрово, 5300
пл. "Възраждане" №23
e-mail:
office@libgabrovo.com

 

 

 

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ - Габрово
Прима-Софт ООД
Facebook
Карта на сайта