Новини


БИБЛИОТЕКАТА ЩЕ РАБОТИ ДО 17.30 часа ДО 21 ДЕКЕМВРИ 2020 г.

Новини >>
08 Dec 2020, 08:18:00

 

В условията на извънредна епидемична обстановка до 21-ви декември 2020 г.

Регионална библиотека ”Априлов-Палаузов“

ще работи от 9,00 до 17,30 ч. от понеделник до петък.

 

Обслужването на читатели в Детски отдел и Заемната за възрастни става при засилени противоепидемични мерки – задължително носене на маска, дезинфектант на ръцете и спазване на дистанция най-малко от 1,5 м. В зоните за заемане на литература не се позволява струпване на читатели. При влизане в основната сграда на библиотеката температурата на посетителите ще бъде измервана с безконтактен  термометър. Отделите разполагат с дезинфектант за ръце. В сградата ежедневно се извършва дезинфекция.

 

Максималният брой на посетителите, които могат да присъстват едновременно е двама, като времетраенето на престоя  е до ½ час. Всички читатели са длъжни да използват предоставените им ръкавици за еднократна употреба.

Филиалът остава затворен. Достъпът до отделите „Краезнание”, „Изкуство” и читалните е прекратен.

Възможността за заемане на книги след предварителна заявка остава. Заявката може да бъде направена по телефон, имейл, или на място. Препоръчва се на потребителите да ползват електронния каталог https://ilib.libgabrovo.com/ за избор на конкретни заглавия и онлайн услугата „Моята библиотека” за заявка на литература и презаписване на заети документи. До края на извънредната епидемична обстановка заявките са безплатни. Заетите библиотечни материали може да бъдат презаписани и на тел. 066 806210 – Заемна за възрастниq  на 066 806327 – Детски отдел или съответно на имейл: libgb_zv@abv.bg и do_gabrovo@abv.bg.

 

Информационно обслужване онлайн при постъпили запитвания и библиографски справки се заявява чрез имейл на съответния отдел или чрез опцията „Попитай библиотекаря” на сайта на библиотеката www.libgabrovo.com. Библиотеката продължава да извършва по електронен път и други библиотечни услуги (предоставяне на писмена библиографска и фактографска информация, ретроспективни библиографски издирвания, копия на библиотечни документи и др. Библиографските справки се изпращат по имейл. Чрез сайта www.libgabrovo.com. могат да се ползват и всички дигитални услуги и ресурси на РБ „Априлов – Палаузов”. Напомняме Ви и за възможността да ползвате Дигиталната библиотека „Ръкописи, старопечатни книги, редки и ценни издания“ (http://kin.libgabrovo.com/), както и Дигитална библиотека „Габровски периодичен печат“ (http://e-lib.libgabrovo.com/).

 

Напомняме, че библиотеката притежава машина за почистване на книги чрез UV стерилизация, от която читателите могат да се възползват. Освен това всяка върната книга се подлага на 72-часова карантина и през това време не се предоставя на друг читател.

 

Не се разрешава ползването на настолните компютърни конфигурации в библиотеката и ползването на текущи периодични издания.

 

 Не се допускат посетители извън зоните за обслужване.

 Назад

 

Работно време с читатели:

от понеделник до петък:  9.00 – 18.30 ч.

Детски отдел:

Лятно работно време  9.00 – 18.30 ч.

Зимно работно време 9.00 – 17.30 ч.

Филиал:

от понеделник до петък: 9.00 – 12.00  13.00 – 18.00 ч.

Контакти:

гр. Габрово, 5300
пл. "Възраждане" №23
e-mail:
office@libgabrovo.com

 

 

 

 

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ - Габрово
Прима-Софт ООД
Facebook
Карта на сайта