Новини


''Читател на годината 2018''

Новини >>
01 Feb 2019, 08:03:00

''Читател на годината 2018''

 

На 29 януари 2019 година в залата за срещи и събития директорът на РБ „Априлов-Палаузов” Савина Цонева награди най-активните читатели на библиотеката за отминалата 2018 година. Наградите за „Читател на годината” в една от най-старите български библиотеки се връчват традиционно и отбелязват началото на новата библиотечна година.


Те се определят на база безпристрастна актуална статистика за четенето чрез автоматизираната система за заемане на литература.


Наградите бяха връчени в три възрастови категории – до 14 години, от 15 до 29 години и над 29 години. Третата възрастова категория е най-многобройна и затова в нея се дават три отличия „Читател на годината”.


С голяма радост и с истинска гордост екипът на Габровската библиотека поздравява своя най-млад читател на годината за 2018 година –11-годишният Йордан Коларов с прочетените от него 100 книги в периода от 1 януари до 31 декември 2018 година. Йордан е възпитаник на ОУ „Ран Босилек” в Габрово.


Ученичката от Национална Априловска гимназия Йоана Йорданова печели наградата „Читател на годината” в младежката читателска категория. Тя е заела и прочела през годината 88 книги. Йоана е доброволец от Клуба на доброволците при РБ „Априлов-Палаузов”. Тя е надарена с писателска дарба и създава свои произведения. Желаем й успех!


Читател на годината № 1 в третата възрастова категория за поредна година е Севда Йовкова Йовкова, учител в СУ „Отец Паисий” - Габрово. Тя доказва своето безспорно пристрастие към четенето със заетите 273 книги през 2018 г. Постижението й не отстъпва на тези от предходните години – за четвърти пореден път книгите, прочетени от Севда Йовкова са над 200 за годината.


Втора в класацията е Паулина Хараламбиева Мартинова, учител от Национална Априловска гимназия със също впечатляващия брой от 235 прочетени през годината книги. Г-жа Мартинова е преподавател по български език и литература, приятел на библиотеката, който активно прокламира четенето и любовта към книгите сред своите ученици.


Двете дами са последвани веднага от верния и ентусиазиран читател на библиотеката, също от нежния пол – Павлина Георгиева Илиева, която може с пълно основание да се похвали със своите 184 прочетени книги.

 

Екипът на РБ „Априлов-Палаузов” поздравява своите най-добри, активни и верни читатели, желае им много здраве и късмет през 2019-та година и им благодари за това, че носят факела на словото в обществения живот на Габрово и региона.

 

Скъпи читатели, очакваме ви със същото нетърпеливо желание в любимата библиотека на габровци и през 2019 година!

 

Всеки ще намери нещо за себе си в нашите библиотечни отдели и чрез богатите библиотечни фондове – предоставяме достъп не само до традиционните хартиени документи – книги, списания и вестници, но и до разнообразните електронни форми за четене и търсене на информация! Заповядайте в библиотеката – това е наистина чудесно място!

 

 Назад

 

Работно време с читатели:

от понеделник до петък:  9.00 – 18.30 ч.

Детски отдел:

Лятно работно време  9.00 – 18.30 ч.

Зимно работно време 9.00 – 17.30 ч.

Филиал:

от понеделник до петък: 9.00 – 12.00  13.00 – 18.00 ч.

Контакти:

гр. Габрово, 5300
пл. "Възраждане" №23
e-mail:
libgab@mbox.contact.bg

 

 

 

 

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ - Габрово
Прима-Софт ООД
Facebook
Карта на сайта